3 причини, поради които не трябва да пропускате закуската

3 причини, поради които не трябва да пропускате закуската

Често ли пропускате закуската, докато бързате да започнете работа или да подготвите децата си за училище? Mного често не мислим за себе си сутрин. Позволяваме ли си допълнителни 15 минути, преди да се събудим, за да ги използваме за нас... или ставаме рано, за да сме сигурни, че всичко от закуската на децата до училищните пособия е готово?

Последното обикновено означава да пропуснете закуската за себе си - нещо, за което са виновни особено майките. Въпреки това липсата на закуска – най-важното хранене за деня – може да причини хаос на тялото ви, да, вярно е!

Ето три причини, поради които никога не трябва да пропускате закуската.

1. Пропускането на закуската ще ви лиши от горивото, от което се нуждаете, за да започнете деня си!

Когато се събудите сутрин, кръвната ви захар обикновено е ниска и трябва да се попълни, за да сте сигурни, че мозъкът и мускулите ви работят както трябва. Въпреки това, когато пропуснете закуската, вие не само ще се чувствате мудни по-късно през деня, но това също може да обърка регулирането на кръвната захар в тялото ви – говорим за енергийни сривове и стрес за тялото ви!

Като се придържате към редовни хранения, можете да гарантирате, че тялото ви е правилно подхранено и готово за предстоящия ден. Не пропускайте закуската за сметка на изчерпването на енергийните си нива! Регулирането на нивата на кръвната ви захар и прекъсването на състоянието на гладуване, в което тялото ви е изпаднало по време на сън, със закуска, ще насърчи метаболизма ви да започне да работи както трябва и също ще започне да гори калории.

2. Едно пропуснато хранене може да означава преяждане и излишни калории през деня!

Пропуснахте закуската и сега се поглезите с мазна храна за вкъщи и кафе, пълно със сметана и захар, защото сте „пропуснали“ закуската? Това със сигурност е най-бързият начин за наддаване на тегло поради твърде много калории! Естествено, ако сте пропуснали закуската, ще огладнеете сутринта, но това може да означава, че може да си позволите малко повече по-късно, за да „наваксате пропуснатото си хранене“.

Ако наистина нямате време сутрин да си приготвите закуска, пригответе предварително лесно за изнасяне ястие, пълно с хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае, за да започне деня. Нашите заместители на шейкове Формула 1 ще бъдат перфектен заместител на всяка закуска, захранвайки тялото ви с перфектен баланс от здравословни мазнини, добри въглехидрати и високото съдържание на протеини, от които тялото ви се нуждае, за да регулира нивата на кръвната ви захар в началото на деня.

3. Пропускането на закуска може да повлияе на здравето на сърцето ви!

Пропускането на най-важното хранене за деня също може да повлияе на здравето на сърцето ви. Пропускането на закуска може също да доведе до високо кръвно налягане, което може да увеличи шансовете на човек за инсулти и други здравословни проблеми.

Имайки това предвид, тези допълнителни 10 до 15 минути, когато се наслаждавате на здравословна закуска, пълна с хранителни вещества или с плодове и пълнозърнести храни, наистина имат значение!

Спрете да се отказвате от закуската и започнете да променяте начина си на живот, за да включите най-важното хранене за деня!


В крайна сметка да не пропускате закуската се свежда до промяна в начина на живот. Когато сте решени да включите това важно хранене в деня си, лесно ще намерите начини да го направите, независимо колко вие или вашето семейство сте притиснати от време.

Затова...давай! Планирайте храненията си, създавате закуски в движение и се придържайте към по-здравословни опции. Вие и вашето семейство ще се възползвате от здравословен старт на деня и ще сте заредени с енергия, за да започнете всеки ден по правилния начин!

Искате ли да откриете какво е решението на Healthy Herbal Plan за здравословна, балансирана закуска, за да спестите време, калории и усилия, като същевременно осигурявате оптимално хранене?

Това е водещият в света шейк за закуска като заместител на хранене - който осигурява на тялото ви баланс от добри въглехидрати, здравословни мазнини и оптимален протеин, за да започнете деня си по лесния начин, в един прост, научно одобрен шейк за закуска. Да, вкарването на хранителни вещества в тялото ви наистина може да бъде толкова бързо и лесно, обещаваме.

Назад към блога