6 ползи от походите в планината

6 ползи от походите в планината

Уикенда е… време за планина 💚

Походите са любимото ми кардио! Колкото е тежко да е понякога 😅 Какво ни трябва?
🥾 Удобни туристически обувки
🎒 Раница с вода и храна
🧥 Връхна дреха
🌂 Дъждобран за всеки случай или чадър - може и двете 😅

Хайде да видим сега и 6 ползи от походите в планината:

1. Прочистване на мислите и събиране на положителна енергия - Престоят сред природата е свързан с подобряване на настроението, с намаляване на чувството на тревожност и изчезване на негативното мислене.

💡 2. Ще подкрепите мозъчните функции и ще бъдете по-креативни - Физическата активност обикновено поддържа мозъчните функции като мислене и памет. Ако учите или извършвате умствено натоварваща работа, можете да се възползвате от благоприятния ефект на физическата активност.

😴 3. Ще подобрите качеството на съня си - Липсата на движение може да бъде една от причините за лош сън или за проблеми със съня. Всеки спорт, включително туризмът, може да помогне. Положителният ефект от ходенето върху съня е потвърден в много изследвания.

🔥 4. Изгаряте много калории и подпомагате отслабването - Туризмът може да изглежда като лесен и ненатоварващ спорт, но има голяма разлика дали ще ходите 30 минути по равен терен в гората или ще отидете на преход по планините с напълно заредена раница. Благодарение на това изгаряте голямо количество калории и може да бъде чудесен начин да влезете в добра форма.

✨ 5. Ще подпомогнете здравето на сърцето и белите дробове - Когато ходите редовно на преходи в планината, сърдечно-съдовата система ще свикне с по-голямото натоварване, което ще я направи по-силна и по-устойчива.

😍 6. Ще прекарате време с приятели или със семейството си - Ще прекарате приятно време заедно и ще се опознаете повече. Така ще имате споделени преживявания, които ще си спомняте с усмивка през следващите години.

Ето ги и нашите предложения за снак в планината - виж тук!
Приятна разходка, ако раницата е вече готова и тръгваш :*
Назад към блога